Προσθήκη Επιχείρησης
Back to index

Μεταφορά & Δρόμοι

O Πειραιάς το μεγαλύτερο, κεντρικό, εμπορευματικό κι επιβατικό λιμάνι της Ελλάδος εξυπηρετεί μετακινήσεις από και προς τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους και το εξωτερικό. Το δεύτερο μεγαλύτερο, εμπορευματικό λιμάνι βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ σημαντικό εμπορικό λιμάνι διαθέτει και η Καβάλα. Τα λιμάνια Πατρών και Ηγουμενίτσας συνδέουν την Ελλάδα με την Ιταλία και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα, 36 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας αποτελεί το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας, ενώ υπάρχουν αρκετά μικρότερα αεροδρόμια σχεδόν σε κάθε περιοχή. Η Ελλάδα διαθέτει σιδηρόδρομο που ενώνει την πρωτεύουσα με άλλες πόλεις, μετρό στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και τραμ στην Αθήνα. Οι κύριοι οδικοί άξονες της Ελλάδας που εξυπηρετούν μεταφορές δια ξηράς χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: στους αυτοκινητόδρομους των δύο λωρίδων κυκλοφορίας και τις εθνικές οδούς, τεσσάρων ή έξι λωρίδων, κατασκευασμένες από υλικά υψηλότερης ποιότητας που μπορούν άνετα να φιλοξενήσουν τα γυρίσματα ταινιών δράσης με σκηνές αυτοκινήτων που αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητές. Αυτά τα μέσα μεταφοράς αφενός μπορούν τόσο να αποτελέσουν κινηματογραφικό σκηνικό κι αφ’ εταίρου να διευκολύνουν τις μετακινήσεις των ενδιαφερόμενων κινηματογραφιστών και των συνεργείων τους.
Προκειμένου να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας και για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της χρησιμοποιούμε cookies.

Προτιμήσεις Απορρήτου

Όταν χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, μπορεί να αποθηκεύσει πληροφορίες από συγκεκριμένες υπηρεσίες μέσω του πλοηγού. Εδώ μπορείτε να ρυθμίσετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας, έχοντας υπόψιν ότι απενεργοποιώντας κάποια/ες από τις υπηρεσίες, ενδέχεται να επηρεάσει την εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας σε επίπεδο λειτουργικότητας και χρηστικότητας.

Για λόγους απόδοσης και ασφάλειας χρησιμοποιούμε το Cloudflare.
απαιτείται
Για γραμματοσειρές χρησιμοποιούμε το Adobe Typekit.
απαιτείται
Κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τον κώδικα παρακολούθησης του Google Analytics.
Κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τις ενσωματώσεις βίντεο.