Βραβείο Τοποθεσίας Ταινιών

Filming Europe – Το EUFCN εγκαινιάζει το 1ο το Βραβείο Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Τοποθεσίας

11 φανταστικές τοποθεσίες θα διαγωνιστούν για το Βραβείο Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Τοποθεσίας, που δημιουργήθηκε από τοFilming Europe – το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κινηματογραφικών Επιτροπών, σε συνεργασία με την Cineuropa.

Ο σύντομος κατάλογος των καλύτερων ευρωπαϊκών τοποθεσιών είναι το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας υποψηφιότητας δύο σταδίων: σε πρώτο βαθμό οι Επιτροπές Κινηματογράφου που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κινηματογραφικών Επιτροπών επέλεξαν και πρότειναν τις τοποθεσίες που επιθυμούσαν  (συγκεκριμένους χώρους που χρησιμοποιούνται σε ταινίες ή τηλεοπτικές δραματουργίες) και μετά από αυτό, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων και κριτικών ταινιών από το Cineuropa, επέλεξε την τελική λίστα.

Η Hellenic Film Commission (Ελληνική Επιτροπή Ταινιών) πρότεινε το νησί της Αντιπάρου από την ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου (φωτογραφία), η οποία έχει επιλεγεί για την τελική λίστα.

Πόλεις, φρούρια, νησιά, ιστορικοί και αρχαιολογικοί χώροι, θεαματικές ορεινές κοιλάδες: τα τοπία της αξιοσημείωτης ηπείρου θα αφηγηθούν  μέσω έντεκα εκ των καλύτερων ευρωπαϊκών τοποθεσιών που φιλοξένησαν αναγνωρισμένες και αγαπημένες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων 10 χρόνων, και που τώρα θα ανταγωνιστούν για τον τίτλο της «Καλύτερης τοποθεσίας ευρωπαϊκής ταινίας της δεκαετίας». Όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να διαλέξουν τον εν δυνάμει νικητή, επιλέγοντας και ψηφίζοντας την καλύτερη τοποθεσία της ευρωπαϊκής ταινίας.

Από τις 11 Σεπτεμβρίου έως τις 25 Οκτωβρίου 2017, όλοι μπορούν να επισκεφθούν την πανευρωπαϊκή πλατφόρμα 4 γλωσσών Cineuropa και να ψηφίσουν, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα.

Εκτός από την ευχαρίστηση του να βοηθήσετε το δικό σας αγαπημένο μέρος και ταινία ώστε να αποκτήσουν τον τίτλο της «Καλύτερης Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Τοποθεσίας της Δεκαετίας», οι ψηφοφόροι μπορούν επίσης να κερδίσουν μια διαμονή 3 ημερών για 2 άτομα στη νικήτρια τοποθεσία. Τα Filming Europe-EUFCN και Cineuropa θα ανακοινώσουν το νικητήρια τοποθεσία και τον ψηφοφόρο (που θα κερδίσει την τριήμερη διαμονή 2 ατόμων).

Η τελετή απονομής του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 7 Νοεμβρίου, εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κατά τη διάρκεια της τελετής, το Filming Europe-EUFCN θα ανακοινώσει τη νικήτρια τοποθεσία και τον ψηφοφόρο (που θα κερδίσει την τριήμερη διαμονή 2 ατόμων).

Το European Film Location Award – Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Τοποθεσίας είναι ένα έργο που υποστηρίζεται από το Filming Europe – το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κινηματογραφικών Επιτροπών (EUFCN), που αποτελείται από 90 Επιτροπές Κινηματογράφου, προερχόμενα μέλη από 30 ευρωπαϊκές χώρες που έχουν αφιερωθεί στην προώθηση ευρωπαϊκών τοποθεσιών για διεθνή γυρίσματα και είναι μέρος της 10ης Εορταστικής επετείου του δικτύου.

Links
www.eufcn.com
www.cineuropa.org