Location Managers’ Fam Trip

Απολογισμός Ταξιδιού Εξοικείωσης διοργάνωσης Hellenic Film Commission του Ε.Κ.Κ. στην Ήπειρο και τις Κυκλάδες για τους ομιλητές-εκπαιδευτές του Location Management Workshop

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο fam trip που διοργάνωσε τοHellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) στις 23 και 24 Ιουλίου 2021, για τους προσκεκλημένους ομιλητέςεκπαιδευτές τουLocation Management Workshop, όλοι μέλη του Location Managers Guild International (LMGI), πριν την επιστροφή τους στις Η.Π.Α. και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η JJ Levine, 1η αντιπρόεδρος τoυ LMGI, η Alison A. Taylor, 2η αντιπρόεδρος του LMGI και ο Dan Connolly, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του LMGI, είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τοποθεσίες της ηπειρωτικής Ελλάδας, συγκεκριμένα στην Ήπειρο και σε δύο νησιά των Κυκλάδων.

Η πρώτη μέρα του ταξιδιού ξεκίνησε με μια ξενάγηση στα Ζαγοροχώρια, τα πετρόχτιστα παραδοσιακά χωριά στο Ζαγόρι της Ηπείρου, φημισμένα για την ιστορική και αρχιτεκτονική τους κληρονομιά. Οι προσκεκλημένοι location managers επισκέφθηκαν τα χωριά Αρίστη, Μεγάλο Πάπιγκο και Μονοδένδρι, καθώς και το Φαράγγι του Βίκου στο Γεωπάρκο Βίκου -Αώου (προστατευμένο από την UNESCO), ένα τοπίο ανεξάντλητου τουριστικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος. Μετά την Ήπειρο, οι προσκεκλημένοι μας πέταξαν πάνω από τα Μετέωρα, τον μεγαλύτερο αρχαιολογικό χώρο στην Ελλάδα σε επίπεδο έκτασης, προστατευμένο μνημείο από την UNESCO και επισήμως ιερό τόπο για την Ελλάδα από το 1995. Στη συνέχεια, έφτασαν στην Σαντορίνη όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την εκπληκτική ηφαιστειακή θέα στην Καλντέρα.

Την δεύτερη μέρα του ταξιδιού, oι location managers έφτασαν στην Μήλο, ακόμη ένα νησί των Κυκλάδων ειδικά διαμορφωμένο από το ηφαιστειακό παρελθόν του. Η εκτενής περιήγηση αυτής της ημέρας περιελάμβανε εξερευνήσεις στις φημισμένες παραλίες Σαρακήνικο και Κλέφτικο, με τους λευκούς βραχώδεις σχηματισμούς τους, τα σμαραγδένια νερά και τις σπηλιές που έχουν διαβρωθεί από τη θάλασσα, περίπατο στην Πλάκα και επίσκεψη στο μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό ορυχείο μπεντονίτη, καθώς και στο καταφύγιο του β΄ παγκοσμίου πολέμου στον Αδάμαντα.

Αυτό το ταξίδι εξοικείωσης σε επιλεγμένες ελληνικές τοποθεσίες για τους τρεις διακεκριμένους location managers με 20ετή εμπειρία σε παραγωγές του HOLYYWOOD, αποσκοπούσε στην προβολή της Ελλάδας ως μιας χώρας με μοναδικά τοπία ικανά να φιλοξενήσουν διαφορετικά είδη διεθνών οπτικοακουστικών παραγώγων και στη διασύνδεση επαγγελματιών του εξωτερικού με το ελληνικό Industry Guide.

Φωτογραφίες: Dan Connolly, LMGI