Νεοκλής Μαντάς

Διευθυντής

[email protected]r 
+30 2103678551

Ο Νεοκλής Μαντάς είναι σύμβουλος πολιτιστικής ανάπτυξης με ειδίκευση στις δημιουργικές βιομηχανίες και στο marketing τόπων. Το 2010 αποφοίτησε ως Πολεοδόμος Μηχανικός για να συνεχίσει τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Γεωγραφική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Master of Arts “Cities & Cultures”). Tο 2020 έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα Ψυχογεωγραφίας από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αφού υποστήριξε επιτυχώς τη διδακτορική του διατριβή με τίτλο: «Αναδυόμενες Ονειροτοπίες στη Σύγχρονη Πόλη: Αναζητώντας τη Διαμοντέρνα Ταυτότητα και Εικόνα της Πόλης μέσα από το Κινηματογραφικό της Παλίμψηστο». Επαγγελματικά έχει δραστηριοποιηθεί στον χώρο των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών (Στέλεχος Επικοινωνίας & Προβολής Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, Προϊστάμενος Πολιτιστικής Ανάπτυξης και τελικά Διευθυντής Επικοινωνίας & Marketing στην 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης). Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η Ταυτότητα και Εικόνα της Πόλης, το Μarketing & Branding Τόπων, ο Τουριστικός & Πολιτιστικός Σχεδιασμός και οι Διαμοντέρνες Φαντασιακές Γεωγραφίες, με ιδιαίτερη έμφαση στον κινηματογράφο.

Σταυρούλα Γερωνυμάκη

Υπεύθυνη Λειτουργιών

[email protected] 
+30 2103678530

Η Σταυρούλα εντάχθηκε στο ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΆΦΟΥ το 2003, όπου κατείχε διάφορες θέσεις αυξανόμενης εμβέλειας και ευθύνης (Στέλεχος Πωλήσεων και Προώθησης, εθνική εκπρόσωπος του GFC στην Ευρωπαϊκή Προώθηση Κινηματογράφου). Τον Οκτώβριο του 2018 εντάχθηκε στο HELLENIC FILM COMMISSION. Της αρέσει να διευκολύνει και να συνδέει ταλέντα, συμβουλεύοντας τους εισερχόμενους παραγωγούς για όλες τις πτυχές της κινηματογραφικής παραγωγής στην Ελλάδα και λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ αυτών και της ελληνικής κινηματογραφικής βιομηχανίας. Αρχικά, ως ερευνήτρια μέσων ενημέρωσης, η Σταυρούλα έχει εργαστεί στο Ελληνικό Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (υπεύθυνη Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Προγράμματος), στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Παιδικής Τηλεόρασης, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και έχει συνεργαστεί ως διδάσκουσα με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.  Η Σταυρούλα σπούδασε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και Πολιτιστική Διαχείριση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ελλάδα) και στο πανεπιστήμιο John Moores του Λίβερπουλ (Ηνωμένο Βασίλειο).

Μυρτώ Τσελέντη

Project Manager

[email protected] 
+30 2103678551

Η Μυρτώ Τσελέντη εντάχθηκε στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου το 2024. Σπούδασε στο τμήμα «Πολιτιστικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας» του Πανεπιστημίου Αιγαίου και είναι κάτοχος MBA από το Alba Business Graduate School. Μεταξύ άλλων, έχει πολυετή εργασιακή εμπειρία ως διοργανώτρια πολιτιστικών εκδηλώσεων (Ελληνοαμερικανική Ένωση (2013-2022), περιοδικό δρόμου «Σχεδία» (2022-2023) και freelancer) παρουσιάζοντας περισσότερες από 560 εκδηλώσεις (φεστιβάλ, συναυλίες, συνέδρια, εικαστικές εκθέσεις κ.α.) και ως δημοσιογράφος (Εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή», Υπεύθυνη Τμήματος Βιβλίου και περιοδικό δρόμου «Σχεδία»). Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Manga. Φαντασία και πραγματικότητα: Θραύσματα κόσμων κοντινών» (εκδόσεις Αιγόκερως, 2007) και πολυάριθμων άρθρων για την Ιαπωνική ποπ κουλτούρα σε έντυπα της Ελλάδας και του εξωτερικού.