Προσθήκη Επιχείρησης
Back to index

Γέφυρες & Τούνελ

Η Ελλάδα διαθέτει περίπου 17.000 γέφυρες, τεχνικές κατασκευές που συνδέουν δύο ή περισσότερα σημεία περνώντας πάνω από φυσικά ή τεχνητά εμπόδια. Ανάμεσα στις γνωστότερες γέφυρες που ενδείκνυνται για κινηματογράφηση υπάρχουν σύγχρονες γέφυρες όπως η καλωδιωτή Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου- «Χαρίλαος Τρικούπης» που ενώνει το Ρίο, προάστιο της Πάτρας με το Αντίρριο, την Πελοποννήσου με τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα και το υπόλοιπο της Ευρώπης. Υπάρχουν μοντέρνες Πεζογέφυρες, όπως αυτή στη λεωφόρο Κατεχάκη στην Αθήνα και πιο κλασσικότροπες όπως η Γέφυρα Τεμπών κάτω από την οποία περνάει ο Πηνειός ποταμός και το Γεφύρι της Άρτας, γνωστό από το θρύλο για τη θυσία της γυναίκας του πρωτομάστορα. Ανάλογα με το πόσο σύγχρονη ή όχι είναι η κάθε μία από αυτές δύναται να φιλοξενήσει γυρίσματα για οπτικοακουστικές παραγωγές που τοποθετούνται σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Τούνελ/σήραγγες αποτελούν τα υπόγεια περάσματα που είναι πλήρως κλεισμένα από όλες τις πλευρές, έχουν κάποια μικρά ανοίγματα στο πλάι ως εξόδους ανάγκης και το μήκος τους είναι διπλάσιο από το πλάτος τους. Οι μεγαλύτερες Οδικές Σήραγγες της Ελλάδας που ενδείκνυνται για κινηματογράφηση είναι:Τεμπών (6 χλμ), Δρίσκου (4,6 χλμ), Παναγοπούλας (4 χλμ), Μετσόβου (3,5 χλμ), Δωδώνης (3,36 χλμ), Κλόκοβας (3 χλμ), Πλαταμώνα (3 χλμ), Παναγιάς (2,66 χλμ), Αγιου Κωνσταντίνου (2,5 χλμ).
Προκειμένου να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας και για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της χρησιμοποιούμε cookies.

Προτιμήσεις Απορρήτου

Όταν χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, μπορεί να αποθηκεύσει πληροφορίες από συγκεκριμένες υπηρεσίες μέσω του πλοηγού. Εδώ μπορείτε να ρυθμίσετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας, έχοντας υπόψιν ότι απενεργοποιώντας κάποια/ες από τις υπηρεσίες, ενδέχεται να επηρεάσει την εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας σε επίπεδο λειτουργικότητας και χρηστικότητας.

Για λόγους απόδοσης και ασφάλειας χρησιμοποιούμε το Cloudflare.
απαιτείται
Για γραμματοσειρές χρησιμοποιούμε το Adobe Typekit.
απαιτείται
Κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τον κώδικα παρακολούθησης του Google Analytics.
Κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τις ενσωματώσεις βίντεο.