Προσθήκη Επιχείρησης
Back to index

Θρησκευτικοί Τόποι

Η Ελλάδα με καταβολές από την ειδωλολατρική θρησκεία των 12 Ολύμπιων Θεών κατά τους αρχαίους χρόνους που έχουν αφήσει το στίγμα τους μέσω διαφόρων αρχαίων ναών, κοιμητηρίων κι αγαλμάτων, είναι σήμερα μια από τις χώρες που ασπάζονται την ορθόδοξη χριστιανική πίστη. Από το κέντρο της κάθε μεγάλης πόλης, μέχρι την πιο απομακρυσμένη βουνοκορφή ή παραλία μπορεί να εντοπίσει κανείς μεγαλεπήβολες εκκλησίες, εξωκλήσια, μοναστήρια και κοιμητήρια. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς τόπους προσκυνήματος που θα μπορούσαν να αναδείξουν διεθνείς οπτικοακουστικές παραγωγές είναι: οι Μονές στα Μετέωρα, η Νέα Μονή Χίου, Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου στη Λέσβο, η Παναγία της Τήνου, η Παναγία Εκατονταπυλιανή στην Παροικιά της Πάρου, η Παναγία Χοζοβιώτισσα στην Αμοργό, η εκκλησία Άγιος Νικόλαος στο Πέδι της Σύμης, η Μητρόπολη και το πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών όπου αρκετοί από τους τάφους φέρουν γλυπτά γνωστών καλλιτεχνών με κορυφαίο όλων το γλυπτό Κοιμωμένη του Γιαννούλη Χαλεπά. Ο σεβασμός στο διαφορετικό χαρακτηρίζει την Ελλάδα, η οποία επιτρέπει την ύπαρξη τόπων προσκυνήματος και άλλων θρησκειών, έστω και ως μουσειακoύς χώρους όπως κάποιοι μιναρέδες, σύμβολα του Ισλάμ που μπορούν να αποτελέσουν φόντο για ταινίες που φέρουν το χαρακτήρα κι άλλων θρησκειών.
Προκειμένου να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας και για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της χρησιμοποιούμε cookies.

Προτιμήσεις Απορρήτου

Όταν χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, μπορεί να αποθηκεύσει πληροφορίες από συγκεκριμένες υπηρεσίες μέσω του πλοηγού. Εδώ μπορείτε να ρυθμίσετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας, έχοντας υπόψιν ότι απενεργοποιώντας κάποια/ες από τις υπηρεσίες, ενδέχεται να επηρεάσει την εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας σε επίπεδο λειτουργικότητας και χρηστικότητας.

Για λόγους απόδοσης και ασφάλειας χρησιμοποιούμε το Cloudflare.
απαιτείται
Για γραμματοσειρές χρησιμοποιούμε το Adobe Typekit.
απαιτείται
Κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τον κώδικα παρακολούθησης του Google Analytics.
Κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τις ενσωματώσεις βίντεο.