“The Durrells” 4η Σεζόν: Ολοκληρώνονται τα Γυρίσματα στην Ελλάδα

Ο τέταρτος κύκλος των THE DURRELLS, της ιδιαίτερα δημοφιλόυς μίνι τηλεοπτικής σειράς (ITV και PBS), ολοκλήρωσε τα γυρίσματα στο νησί της Κέρκυρας στην Ελλάδα στις 11 Οκτωβρίου, μετά από 33 ημέρες γυρισμάτων. Όλες οι προηγούμενες σεζόν της σειράς έχουν γυριστεί στο νησί της Κέρκυρας, συμπεριλαμβανομένης της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας, ενός από τα δεκαοκτώ (18) μνημεία της Ελλάδας που προστατεύονται από την UNESCO.

Η σειρά βασίζεται στην αυτοβιογραφική τριλογία της Κέρκυρας του Τζέραλντ Ντάρελ, φυσιοδίφη, εξερευνητή και συγγραφέα, η οποία εξιστορεί την εγκατάσταση της οικογένειας του στο νησί το 1933.

Το σενάριο του 4ου κύκλου επεισοδίων υπογράφει ακόμη μια φορά ο υποψήφιος για βραβείο BAFTA SimonNye (Men Behaving Badly, Reggie Perrin). Τους βασικούς ρόλους της οικογένειας των Ντάρελ παίζουν ο JoshO’Connor (Lawrence, Les Miserables), η CallumWoodhouse (Leslie, Cold Feet), η DaisyWaterstone (Margo) και ο MiloParker (Gerald, Mr Holmes). Την παραγωγή υπογράφει η εταιρία SidGentleFilmsLtd. σε συμπαραγωγή με την Masterpiece. Στον τελευταίο κύκλο επεισοδίων η διακεκριμένη ηθοποιός KeeleyHawes (The Missing, Bodyguard) επαναλαμβάνει τον ρόλο της μητριαρχικής Λουίζα Νταρέλ στα τελευταία ηλιόλουστα επεισόδια της σειράς. Παίζουν ακόμη ο Αλέξης Γεωργούλης (My Life in Ruins) στο ρόλο του γοητευτικού Σπύρου, η MilesJupp (Howards End) στο ρόλο της ξαδέλφης Μπάζιλ, η AnnaSavva (Genius) ως οικονόμος Λουγκαρέτζια, ο Γιώργος Καραμίχος (Love Is…) ως Δρ. Στεφανίδης και η LucyBlack (Jericho) στο ρόλο της Φλόρενς Πετρίδη. Σκηνοθετεί ο RogerGoldby (Call the Midwife) και ο SteveBarron (Treasure Island), ο οποίος σκηνοθέτησε το πρώτο επεισόδιο του 1ου κύκλου και επέστρεψε για να σκηνοθετήσει το φινάλε. Ο ChristopherHall επέστρεψε ως παραγωγός. 

Η εφημερίδα The Guardian περιέγραψε τη σειρά ως “υπέροχη και σύντομη απόδραση από τη εποχή” και η εφημερίδα The Times “ως μια δημιουργία θερμής καρδιάς από χαλύβδινο πυρήνα και άτακτη λάμψη”, η σειρά THE DURRELLS έχει λάβει μεγάλη αποδοχή από τους κριτικούς και έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλής από την κυκλοφορία της το 2016.

Tο Hellenic Film Commission ζήτησε από τους παραγωγούς να περιγράψουν την εμπειρία τους από τα γυρίσματα στην Κέρκυρα.

“Είμαστε ευτυχείς που είχαμε μια τόσο ισχυρή και δημιουργική σχέση τόσο με την Κέρκυρα όσο και με τους συνεργάτες μας στην Ελλάδα. Η κινηματογράφηση στον τόπο που τόσο αγάπησε ο Τζέραλντ Ντάρελ και τα εκατομμύρια των θεατών, συνέβαλε καθοριστικά στην τεράστια επιτυχία της σειράς. Εντυπωσιαστήκαμε ιδιαίτερα από την προθυμία, τη σκληρή δουλειά και την ικανότητα των ελληνικών κινηματογραφικών συνεργείων και των τεχνικών τους και κάναμε πολλούς φίλους ζωής. Οι τοποθεσίες είναι όμορφες και στην περίπτωση που υπάρχει η παραμικρή δυσκολία, γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια από τους υπευθύνους ώστε να διευκολυνθεί το γύρισμα με λεπτούς και σωστούς χειρισμούς. Λατρεύουμε να κάνουμε γυρίσματα στην Κέρκυρα και στην Ελλάδα“, μας είπε η Sally Woodward Gentle, Executive Producer της σειράς, περιγράφοντας την εμπειρία της στην Ελλάδα.


«Γυρίζοντας τους DURRELLS στην Κέρκυρα ήταν μια απολαυστική εμπειρία από την αρχή μέχρι το τέλος. Ερωτευτήκαμε το νησί, τις εκπληκτικές τοποθεσίες, την ομορφιά της αρχιτεκτονικής και τη φιλικότητα των κατοίκων του. Πέρα από αυτό, το μικτό συνεργείο αποτελούμενο από Βρετανούς, Αθηναίους και ντόπιους Κερκυραίους τεχνικούς οδήγησε σε μια πολύ αρμονική, τολμώ να πω, ευρωπαϊκή εμπειρία γυρισμάτων. Ως παραγωγός, ανυπομονώ να ξανακάνω γύρισμα στην Ελλάδα και είμαι βέβαιος ότι τα νέα οικονομικά κίνητρα θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να ξανασυμβεί», σχολίασε για το HellenicFilmCommission ο Christopher Hall, Παραγωγός της σειράς.


“Ως έμπειρος Έλληνας επαγγελματίας στον κινηματογράφο τα τελευταία 20 χρόνια, συνειδητοποιώ πόσο σημαντικό είναι για τη χώρα να ενθαρρύνει οποιαδήποτε κινηματογραφική παραγωγή, είτε τηλεοπτική σειρά, είτε κινηματογραφική ταινία, είτε ντοκιμαντέρ. Το νέο ελληνικό επενδυτικό κίνητρο μας επιτρέπει να ανταγωνιστούμε σε παγκόσμιο επίπεδο οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου. Γνωρίζουμε ότι έχουμε εξαιρετικές τοποθεσίες, πολύ έμπειρους τεχνικούς, κινηματογραφικό εξοπλισμό και σπουδαίους ηθοποιούς, αλλά τα οικονομικά κίνητρα είναι το κλειδί για τη διατήρηση της βιομηχανίας μας¨ προσθέτει ο Κώστας Ραφτόπουλος, υπεύθυνος εκτέλεσης παραγωγής της σειράς στην Ελλάδα.


Τα γυρίσματα της σειράς στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν στις εξής τοποθεσίες: Κοντόκαλι, πόλη Κέρκυρας, Κουλούρα, Άγιος Στέφανος, Ερημίτης, Γαστούρι, Μπουκάρι, Παραμόνας, Πουλάδες, Δανίλια, Σκριπερό, Νησάκι, Χαλικούνας, Κουραμάδες και Σιναράδες.

Η εταιρεία που ανέλαβε την εκτέλεση παραγωγής στην Ελλάδα είναι η Avion Films. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στην Κέρκυρα το συνεργείο αποτελούνταν από 80 Έλληνες (55 από την Κέρκυρα και 35 από την Αθηνά) και 90 μέλη από την Μεγάλη Βρετανία.

Ο 4ος κύκλος επεισοδίων THE DURRELLS έχει εγκριθεί για ενίσχυση με cash rebate από το ΕΚΟΜΕ.

Η Διεύθυνση Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου υποστήριξε την παραγωγή της σειράς THE DURRELS season 4 διευκολύνοντας την απόκτηση αδειών για τα γυρίσματα στην Κέρκυρα, αφού εξέτασε όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα.

Φωτογραφίες: © SID GENTLE FILMS (TD4) LIMITED