Το EUFCN Ανακοίνωσε τον 2ο Διαγωνισμό “EUFCN Location Award”

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ HELLENICFILMCOMMISSION ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ (THEDURRELLS)

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου διαγωνισμού, το Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Film Commissions (EUFCN) ανακοινώνει το 2ο «EUFCNLocationAward», του διαγωνισμού για την καλύτερη ευρωπαϊκή τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα.

Το EUFCN αποτελείται από 90 μέλη από 30 χώρες, τα οποία προωθούν τις ευρωπαϊκές τοποθεσίες για οπτικοακουστικές παραγωγές. Πέρυσι ο Σύνδεσμος γιόρτασε τη 10η επέτειό του, με ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το European Film Location Award 2017 απονεμήθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στις Βρυξέλλες.

Και φέτος, κάθε μέλος της Film Commission του EUFCN είχε την ευκαιρία να υποδείξει μια τοποθεσία ταινίας (μια συγκεκριμένη τοποθεσία που χρησιμοποιήθηκε σε ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές την τελευταία δεκαετία) από μια ταινία ή τηλεοπτική σειρά που γυρίστηκε μεταξύ Ιανουαρίου και Δεκεμβρίου 2017. Όλες οι ταινίες και οι τηλεοπτικές σειρές που “ανταγωνίζονται” πρέπει να έχουν διεθνή διανομή, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να διανέμονται εκτός των χωρών προέλευσης.

Η Διεύθυνση Hellenic Film Commission (μέλος του EUFCN) του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (EKK) με χαρά ανακοινώνει πως η πρότασή του -και φέτος- συγκαταλέγεται στους φιναλίστ και διεκδικεί τη διάκριση. Πρόκειται για την υποψηφιότητα της Κέρκυρας, ενός από τα προστατευόμενα μνημεία της Ελλάδας από την UNESCO, όπου γυρίστηκε η εξαιρετικά δημοφιλής τηλεοπτική σειρά των βρετανικών καναλιών ITV και PBS THEDURRELLS (1ος-4ος κύκλος επεισοδίων).

Από τις 6 Νοεμβρίου, το κοινό έχει την ευκαιρία να ψηφίσει για την καλύτερη τοποθεσία μεταξύ των 12 στη λίστα επιλογής, συμπληρώνοντας απλώς τη διαδικτυακή φόρμα που διατίθεται στο www.cineuropa.com (για την ΚΕΡΚΥΡΑ ψηφίστε εδώ ). Η προθεσμία για την ψηφοφορία λήγει στις 30 Νοεμβρίου.

Και αυτό δεν είναι μόνο: από όλους τους ψηφοφόρους, το EUFCN και το Cineuropa θα επιλέξουν έναν νικητή που θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί τη νικήτρια τοποθεσία. Ο νικητής θα επωφεληθεί από 2 διανυκτερεύσεις για 2 άτομα, τα οποία θα προσφερθούν και θα χρησιμοποιηθούν σε συμφωνία με την film commission της συγκεκριμένης περιοχής.

Ψηφίστε εδώ
Περισσότερες πληροφορίες για το EUFCN εδώ
Περισσότερες πληροφορίες για το Hellenic Film Commission εδώ
Περισσότερες πληροφορίες για τα γυρίσματα της σειράς THE DURRELLS εδώ

Φωτογραφία: THE DURRELLS © SID GENTLE FILMS (TD4) LIMITED