Το Θαύμα της Θάλλασσας των Σαργασσών του Σύλλα Τζουμέρκα στο Πανόραμα της 69th Berlinale – BIFF

Το Θαύμα της Θάλλασσας των Σαργασσών του Σύλλα Τζουμέρκα θα κάνει την Παγκόσμια Πρεμιέρα του στο Πανόραμα του 69ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Berlinale του Βερολίνου. Η ταινία παραγωγής της Μαρίας Δρανδάκη από τη Homemadefilms είναι μια διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας, Γερμανίας, Ολλανδίας και Σουηδίας.

Παραγωγή: Homemade Films, unafilm, PRPL, Kakadua Filmproduktion, Film i Väst, ΖDF/ARTE, ERΤ S.A. Με την υποστήρηξη των: Eurimages, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Netherlands Film Fund & Film Production Incentive, Svenska Filminstitutet, DFFF, Creative Europe – MEDIA World Sales New Europe Film Sales.

Η ταινία γυρίστηκε σε διάφορες τοποθεσίες στην Ελλάδα που σύμφωνα με τους σεναριογράφους Γιούλα Μπουντάλη και Σύλλα Τζουμέρκα η φυσική διακόσμηση της ταινίας ήταν καθοριστική για την πλοκή. Η λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου στα δυτικά της Ελλάδας, το βαλτώδες τοπίο, η ελληνική ύπαιθρος, η φύση με τα ποτάμια και οι λίμνες της ακόμα περισσότερο οι ιχθυότοποι παίζουν βασικό ρόλο στην ταινία. Η νεότερη ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη Σύλλα Τζουμέρκα και η δεύτερη συνεργασία του με την ηθοποιό Αγγελική Παπούλια, είναι ένα άγριο και ατίθασο παραμύθι εγκλήματος, το οποίο αφηγείται με πιο πολυδιάστατες εικόνες από αυτές της καθημερινής ζωής.