Τρίτη Έκδοση του «Βραβείου Τοποθεσίας EUFCN»

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (THE LITTLE DRUMMER GIRL)

Μετά την επιτυχία της δεύτερης διοργάνωσης, όταν το νησί της Κέρκυρας (Ελλάδα) στέφθηκε ως καλύτερη ευρωπαϊκή κινηματογραφική τοποθεσία για το 2018, το EUFCN – το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κινηματογραφικών Επιτροπών ανακοινώνει το Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Τοποθεσίας για το 2019, σε συνεργασία με το Cineuropa.

Το EUFCN αποτελείται από 96 μέλη από 29 χώρες, τα οποία προωθούν τις ευρωπαϊκές τοποθεσίες και τη βιομηχανία του κινηματογράφου και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Κάθε  Film Commission μέλος του EUFCN είχε την ευκαιρία να υποβάλει υποψηφιότητα για μια μόνο κινηματογραφική τοποθεσία, ένα συγκεκριμένο μέρος που χρησιμοποιήθηκε σε ταινία ή τηλεοπτική σειρά που έχει κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες ή έχει προβληθεί από την 1η Ιανουαρίου 2018 έως την 1η Ιουλίου 2019. Όλες οι ταινίες και οι τηλεοπτικές σειρές που συμμετέχουν στο διαγωνισμό πρέπει να έχουν αξιοσημείωτη Διεθνή διανομή κι επιτυχία, πράγμα που σημαίνει ότι έπρεπε να έχει διανεμηθεί τουλάχιστον σε μία άλλη χώρα, εκτός της χώρας προέλευσης.

To Hellenic Film Commission (HFC) του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (GFC) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η υποψήφια τοποθεσία της, η Αθήνα, είναι μεταξύ των 10 φιναλίστ του EUFCN για το Βραβείο Τοποθεσίας του 2019, σε αναγνώριση του βασικού ρόλου που έπαιξε στο ιδιαίτερα δημοφιλές BBCminiTVSeriesμε τίτλο THE LITTLE DRUMMER GIRL, σε σκηνοθεσία του καταξιωμένου νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Park Chan-wook.

© 2018 THE LITTLE DRUMMER GIRL Distribution Limited. All rights reserved

Η Αθήνα, η πρωτεύουσα της Ελλάδας και μία από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου, προσέφερε έναν καμβά μοναδικής απήχησης στον σκηνοθέτη Park Chan-Wook .

«Ήταν μια απίστευτη εμπειρία να γυρίσουμε το The Little Drummer Girl στις ίδιες τις τοποθεσίες που περιγράφονται στο βιβλίο του John le Carré. Το τεράστιο προνόμιο της κινηματογράφησης σε τόσο σημαντικά ιστορικά και πολιτιστικά μέρη όπως η Ακρόπολη ή ο Ναός του Ποσειδώνα δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Η Ελλάδα, ως γενέτειρα της δραματουργίας στη Δύση, προσφέρει στους κινηματογραφιστές έναν καμβά μοναδικής απήχησης και, για μένα, είναι το τέλειο μέρος για να διηγηθώ την ιστορία της Charlie (Florence Pugh)», δήλωσε ο σκηνοθέτης ParkChan-wook στο HellenicFilmCommission, περιγράφοντας την  εμπειρία του από τα γυρίσματα στην Ελλάδα.

Το THE LITTLE DRUMMER GIRL βασίζεται σε ένα κατασκοπευτικό μυθιστόρημα του John le Carré και είναι μια παραγωγή των The Ink Factory, AMC και BBC, με πρωταγωνιστές τη Florence Pugh και τον Alexander Skarsgård. Οι ελληνικές τοποθεσίες χρησιμοποιήθηκαν για να γυρίσουν όχι μόνο σκηνές που διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα, αλλά σκηνές που έγιναν στο Λίβανο, το Ισραήλ, τη Γιουγκοσλαβία (όπως ήταν τότε) και τη Ρώμη επίσης.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

© 2018 THE LITTLE DRUMMER GIRL Distribution Limited. All rights reserved

Από τις 14 Νοεμβρίου 2019, το κοινό έχει την ευκαιρία να ψηφίσει για την καλύτερη τοποθεσία μεταξύ των 10 ταινιών από τη λίστα επιλογής, συμπληρώνοντας απλώς τη διαδικτυακή φόρμα που διατίθεται στη διεύθυνση www.cineuropa.com (δείτε παρακάτω).

Η προθεσμία για την ψηφοφορία λήγει στις 20 Ιανουαρίου 2020.

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια της 70ης Berlinale.

Και αυτό δεν είναι μόνο αυτά: από όλους τους ψηφοφόρους, το EUFCN και το Cineuropa θα επιλέξουν έναν νικητή που θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί τη νικήτρια τοποθεσία. Ο νικητής θα επωφεληθεί 2 διανυκτερεύσεις για 2 άτομα, τα οποία θα προσφερθούν και θα χρησιμοποιηθούν σε συμφωνία με την κινηματογραφική επιτροπή της συγκεκριμένης περιοχής.

Ηλεκτρονική φόρμα ψηφοφορίας: https://cineuropa.org/en/felaindex/Ψηφίστε την ΑΘΗΝΑ: https://cineuropa.org/en/felaprofile/380509/#cm
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το EUFCN: https://eufcn.com/
Περισσότερες πληροφορίες για την Hellenic Film Commission: https://www.filmcommission.gr/
Περισσότερες πληροφορίες για τα γυρίσματα του THE LITTLE DRUMMER GIRL στην Ελλάδα: https://www.filmcommission.gr/hfcnews/tldg-wraps-filming-in-greece/