Crimes of the Future του David Cronenberg στην Αθήνα

Ο βραβευμένος σεναριογράφος και σκηνοθέτης David Cronenberg ξεκίνησε να γυρίζει την πολυαναμενόμενη ταινία του “Crimes of the Future” στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της καναδικής εταιρείας Serendipity Point Films σε συμπαραγωγή με την ελληνική Argonauts Productions. Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά στην Αθήνα μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2021. Αυτή η καναδική-ελληνική συμπαραγωγή, με πρωταγωνιστές τους Viggo Mortensen, Léa Seydoux, Kristen Stewart, George Karamihos, George Pyrpasopoulos, έχει υποστηριχθεί από το Πρόγραμμα Υποστήριξης Προσκοπισμού Τοποθεσίας του Ελληνικού Film Commission of the Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου / Greek Film Center.

«Καθώς ξεκινάμε τα γυρίσματα του Crimes Of The Future, μόλις δύο ημέρες σε αυτή τη νέα περιπέτεια με τον David Cronenberg, αισθανόμαστε σαν να συμμετέχουμε σε μια ιστορία, στην οποία συνεργάστηκε με τον Samuel Beckett και τον William Burroughs, αν αυτό ήταν δυνατό», δήλωσε ο Viggo Mortensen. «Παρασυρόμαστε σε έναν κόσμο που δεν μοιάζει με αυτόν ή με οποιονδήποτε άλλο, και όμως είναι ένας κόσμος που τον αισθάνεσαι περίεργα οικείο, άμεσο και αρκετά πειστικό. Ανυπομονώ να δω που θα καταλήξουμε».

Σε παραγωγή του Robert Lantos (Barney’s Version, Eastern Promises, The Sweet Hereafter), η ταινία είναι μια επανασύνδεση του D. Cronenberg (βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών, Χρυσό Λέοντα για το σύνολο της καριέρας του στο Φεστιβάλ Βενετίας, και Αργυρή Άρκτος στο Βερολίνο), με τον τρεις φορές υποψήφιο για Όσκαρ Viggo Mortensen, στη τέταρτη συνεργασία τους.

Το Crimes of the Future είναι μια συμπαραγωγή των Serendipity Point Films και Αργοναύτες ΑΕ. Αυτή η ελληνο-καναδική συμπαραγωγή γίνεται σε συνεργασία με τις Ingenious Media, Coficine, Telefilm Canada, Bell Media, CBC και Harold Greenberg Fund, με την υποστήριξη του EKOME και του ΕΚΚ

Links
https://bit.ly/3CfIMG3
https://bit.ly/3CgPGuM