Παρουσίαση του HFC & ΕΚΟΜΕ στην Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στο Πεκίνο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου (23-29/9) στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Πεκίνου, με την Ελλάδα να είναι η πρώτη τιμώμενη χώρα στην ιστορία του Φεστιβάλ.

Κατά την έναρξη της Ελληνικής Εβδομάδας Κινηματογράφου, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, κ. Cui Yan, υπογράμμισε πως η υλοποίηση της Ελληνικής Εβδομάδας Κινηματογράφου και η “κινηματογραφική γλώσσα” με την οικουμενικότητά της μπορούν να φέρουν τις δύο χώρες και τους λαούς πιο κοντά και να ενισχύσουν την κατανόησή τους. Οι επαφές των δύο χωρών στον τομέα της παραγωγής “έχουν μεγάλη σημασία για την προώθηση της συνεργασίας και την ποιοτική ανάπτυξη της κινηματογραφικής βιομηχανίας μεταξύ Κίνας και Ελλάδας”, είπε, σημειώνοντας τη βούληση του Φεστιβάλ να αποτελέσει ” μια πλατφόρμα επικοινωνίας και συνεργασίας” μεταξύ των δύο χωρών.

Την παρουσία της Ελλάδας στο φεστιβάλ επιμελήθηκε η Ελληνική Πρεσβεία στο Πεκίνο σε συνεργασία με το Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και το ΕΚΟΜΕ, μέσω ενός Ψηφιακού Περιπτέρου στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ. Επίσης, σε ειδική σελίδα του περιπτέρου προβλήθηκε ένα 15λεπτο βίντεο παρουσίασης της Ελλάδας ως κινηματογραφικού προορισμού, από την επικεφαλής του Hellenic Film Commission κα. Βένια Βέργου και την υπεύθυνη επικοινωνίας και διεθνών σχέσεων του ΕΚΟΜΕ κα. Βασιλική Διαγούμα, οι οποίες αναφέρθηκαν στις τοποθεσίες γυρισμάτων, στα οικονομικά κίνητρα (cash rebate και φοροαπαλλαγές), στα νέα περιφερειακά Film Offices, καθώς και στα μέτρα για την ασφαλή παραγωγή έργων στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Παρακολουθήστε το 15λεπτο βίντεο της παρουσίασης που ακολουθεί:
https://www.bjiff.com/marketonlineEn/Exhibition/mff_en