Πώς να συν-παραγάγετε με την Ελλάδα, μια ομιλία της βιομηχανίας από το 22ο MEDIMED Market & Pitching Forum

Το MEDIMED Market & Pitching Forum προσκάλεσε εκπροσώπους του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου για να ενημερώσουν και να συζητήσουν για τις ευκαιρίες συμπαραγωγής με την Ελλάδα.

Ομιλητές ήταν ο Γιώργος Αγγελόπουλος, Διευθυντής του Γραφείου Παραγωγής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, η Βένια Βέργου, Διευθύντρια του Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και ο Ηλίας Δημητρίου, Τμήμα Συμπαραγωγής της ΕΡΤ (Ελληνική Εταιρεία Ευρυεκπομπής). Οι τρεις ομιλητές εξήγησαν τα πλεονεκτήματα της συμπαραγωγής στην Ελλάδα και πώς πρέπει να προχωρήσετε προκειμένου να λάβετε όχι μόνο τις άδειες για γυρίσματα αλλά και τα φορολογικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η χώρα.

Επίσης, η Βένια Βέργου, μοιράστηκε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχει η Ελληνική Επιτροπή Κινηματογράφου σε ξένες παραγωγές, τους τρόπους προβολής των ελληνικών τοποθεσιών παγκοσμίως και τους τρόπους συνεργασίας με τους location managers και τις αρμόδιες αρχές, ενώ συζητήθηκαν και μερικές μελέτες περιπτώσεων διεθνών παραγωγών που γυρίστηκαν στην Ελλάδα.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συζήτηση παρακάτω:
https://vimeo.com/manage/videos/625916614/f0ed8f3897