Green Film Lab: Εργαστήριο στην Αθήνα. Προθεσμία υποβολών συμμετοχής: 9 Ιανουαρίου 2024

Green Film Lab

Εργαστήριο στην Αθήνα. | 5-8 Μαρτίου 2024

Στόχος του Green Film Lab είναι η ευαισθητοποίηση για τη βιωσιμότητα στην κινηματογραφική βιομηχανία, μέσω τριήμερων, πρακτικών εργαστηρίων. Απευθύνεται σε επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα, καθώς και σε συμβούλους εφαρμογών βιωσιμότητας. Προωθεί περιβαλλοντικά βιώσιμες πρακτικές στην κινηματογραφική παραγωγή και δίνει στους επαγγελματίες του κινηματογράφου μια νέα οπτική σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής ενός πράσινου πρωτοκόλλου και σχετικά με τις διαδικασίες απόκτησης της αντίστοιχης πιστοποίησης.

Το Green Film Lab έρχεται στην Αθήνα με το επερχόμενο εργαστήριο που πραγματοποιείται 5 – 8 Μαρτίου 2024, χάρη στη συνεργασία μεταξύ των Torino Film Lab/Εθνικό Μουσείο Κινηματογράφου, Green Film/Trentino Film Commission, Eave και του Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου/Hellenic Film Commission.

Το GREEN FILM LAB αναζητά:

ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΤΖΕΚΤ (ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ) από το στάδιο της ανάπτυξης έως το στάδιο της προπαραγωγής

Το GREEN FILM LAB είναι ανοικτό σε:

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ (παραγωγοί / μέλη της ομάδας παραγωγής, επικεφαλής τμημάτων, σεναριογράφοι, σκηνοθέτες) που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους σε βιώσιμες πρακτικές κατά τα γυρίσματα, ΚΑΙ με πρότζεκτ (ομάδα 2 ατόμων) Ή χωρίς πρότζεκτ.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΕΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ που ενδιαφέρονται να μάθουν πώς πραγματοποιείται μια οπτικοακουστική παραγωγή, πώς να εφαρμόζουν τις δεξιότητές τους στον χώρο των οπτικοακουστικών και που θέλουν να δημιουργήσουν ένα επαγγελματικό δίκτυο στη κινηματογραφική βιομηχανία.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ από κινηματογραφικά ιδρύματα, ταμεία επιχορηγήσεων και γραφεία film commission που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τις βιώσιμες πρακτικές.

Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ 9 ΙΑΝΟΥΑΡIΟΥ 2024.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να επισκεφθείτε την αναλυτική πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες www.torinofilmlab.it, [email protected]

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, κάθε ομάδα θα δημιουργήσει και θα εφαρμόσει την προσομοίωση ανάπτυξης ενός σχεδίου βιωσιμότητας για την απόκτηση πράσινης πιστοποίησης. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εμπλουτίζεται με μελέτες περιπτώσεων και συζητήσεις αφιερωμένες σε διάφορες πτυχές της βιωσιμότητας. Το περιεχόμενο βασίζεται στο Πράσινο Σύστημα Αξιολόγησης Ταινιών (Green Film Rating System) και στα δύο κύρια χαρακτηριστικά του: το σχέδιο βιωσιμότητας και τη διαδικασία πιστοποίησης οπτικοακουστικών έργων. Σε κάθε εργαστήριο, που πραγματοποιείται στα αγγλικά, λαμβάνουν μέρος 30 συμμετέχοντες.

Μεταξύ των εκπαιδευτών που συμμετέχουν είναι ο επικεφαλής σπουδών Giovanni Pompili – Ιταλός παραγωγός και απόφοιτος του TFL, η Louise Marie Smith (Ηνωμένο Βασίλειο) – ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Neptune Sustainability, η Lucie Trémolières – Γαλλίδα συγγραφέας και σκηνοθέτης για κάθε είδους δραματικών μέσων με ιδιαίτερη έμφαση στις διαφορετικές συναισθηματικές αντιδράσεις στην περιβαλλοντική κρίση και η Dörte Schneider Garcia – έμπειρη βοηθός σκηνοθέτη και σύμβουλος βιωσιμότητας με έδρα την Πορτογαλία.

Το Green Film Lab διοργανώνεται από το Torino Film Lab και την Green Film, με την υποστήριξη του Εθνικού Μουσείου Κινηματογράφου και της Επιτροπής Κινηματογράφου του Τρεντίνο, σε συνεργασία με το EAVE. Υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Creative Europe – MEDIA της Ευρωπαϊκής Ένωσης.