Προσθήκη Επιχείρησης
Back to index

Φάροι

Σε απόκρημνους κάβους, σε θαλασσοδαρμένα βράχια και σε κεντρικά λιμάνια, στέκονται αγέρωχοι κι επιβλητικοί οι φάροι της Ελλάδας που μπορούν να αποτελέσουν φόντο για ταινίες που φέρουν έντονα το στοιχείο της ναυτικής ζωής και του θαλάσσιου ταξιδιού. Ο κάθε φάρος εκπέμπει ένα ξεχωριστό, δυνατό και σταθερό, φωτεινό σήμα που επισημαίνει συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Η κάτοψή τους μπορεί να είναι κυκλική, τετραγωνική, οκταγωνική ή εξαγωνική. Μπορεί να είναι μεμονωμένοι ως απλοί πύργοι ή ενσωματωμένοι σε άλλα κτίρια. Στο ελληνικό φαρικό δίκτυο έχουν καταγραφεί 120 πέτρινοι, παραδοσιακοί φάροι, η κατασκευή των οποίων χρονολογείται μετά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, η κλασσική τους μορφή μπορεί να αναδείξει ταινίες ιστορικού χαρακτήρα. Κάποιοι από τους πανέμορφους, ελληνικούς φάρους που φέρουν μεγάλη ιστορία είναι, ο φάρος στους Αγίους Θεοδώρους της Κεφαλονιάς, ο πύργους του οποίου έχει ύψος 8 μέτρων, κτίστηκε κατά την περίοδο της αγγλικής διοίκησης του νησιού, καταστράφηκε από σεισμό στα μέσα του 20ου αιώνα και ξαναχτίστηκε όπως ακριβώς ήταν. Στην πιο νότια γωνιά της Λευκάδας, στο Κάβο Δουκάτο, πάνω στα λευκά βράχια που φέρουν βαριά ιστορία, στέκει ο φάρος Δουκάτο ως ένα κινηματογραφικό σκηνικό που κόβει την ανάσα και γίνεται ακόμη πιο ειδυλλιακό την ώρα του ηλιοβασιλέματος.
Προκειμένου να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας και για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της χρησιμοποιούμε cookies.

Προτιμήσεις Απορρήτου

Όταν χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, μπορεί να αποθηκεύσει πληροφορίες από συγκεκριμένες υπηρεσίες μέσω του πλοηγού. Εδώ μπορείτε να ρυθμίσετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας, έχοντας υπόψιν ότι απενεργοποιώντας κάποια/ες από τις υπηρεσίες, ενδέχεται να επηρεάσει την εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας σε επίπεδο λειτουργικότητας και χρηστικότητας.

Για λόγους απόδοσης και ασφάλειας χρησιμοποιούμε το Cloudflare.
απαιτείται
Για γραμματοσειρές χρησιμοποιούμε το Adobe Typekit.
απαιτείται
Κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τον κώδικα παρακολούθησης του Google Analytics.
Κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τις ενσωματώσεις βίντεο.